Hierdoor zijn we snel in staat om diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie of enkel te beoordelen.

Ideaal voor het stellen van een goede diagnose en het in schatten van de ernst van acute spier- en gewrichtsblessures! (bijvoorbeeld voor sporters), maar ook bij langer bestaande schouderklachten of andere gewrichtsklachten en spier/pees klachten.


Hoe werkt echografie?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen.


De voordelen van echografie

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is het niet schadelijk voor je lichaam en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel een diagnose stellen. Tevens kan met een vervolg echo de mate van weefsel herstel beoordeeld worden gedurende de behandeling.

De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct plaats tijdens het consult. De beelden worden in de vorm van foto’s en/of filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat we deze gegevens bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken. Tevens kunnen de beelden indien nodig verstuurd worden naar (huis)artsen of specialisten ter beoordeling.

Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.


Meer specialimes

Fysiotherapie Sportfysiotherapie